Repoz Stretching

Er is rekken en er is rekken! Een sporter rekt zich, opgelegd vanuit sportwetenschappelijke hoek. Omdat het hoort? Omdat het zinvol is? Het nut van de rekkingstechnieken ga je toepassen en combineren, het nutteloze laat je voor wat het is. 

Ik ga bijgevolg op zoek naar FEITEN, PRINCIPES en EFFECTEN. bekijken hoe we deze kunnen combineren om tot de meest efficiënte sportverzorgingstechniek ter wereld te komen. Rekken en stretchen kunnen heel uiteenlopend worden beschreven. Het is niet omdat een spier wordt gerekt dat het effect hiervan onbetwistbaar positief zal bijdragen tot een door de sportman gesteld doel.

Wanneer je dan toch wenst te stretchen, doe het dan op een manier die het vooropgestelde doel zo efficiënt mogelijk benadert.
REPOZ-Topsportstretching is het antwoord op het oncontroleerbare individuele stretchen door atleten.

Een dubbele Olympische medaillewinnares stelde dat het ‘Probably the most efficient stretching technique in sportscare’ is.

De REPOZ techniek werd door Bart Willockx bedacht om een einde te maken aan oncontroleerbare vormen van rekking of stretching.
REPOZ duidt zowel op repositioneren van een onevenwichtig of vermoeid lichaam als op reposi, het Franse woord voor rust!

 

 

 

Taping

Bij verschillende sporten wordt tape gebruikt om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, vingers, polsen, knieën, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen of om verdere blessures te helpen voorkomen

Voordelen van een bandage & taping:

  • Stabiliseert na een acute blessure;
  • Beschermt en biedt steun in de genezingsfase;
  • Helpt bij chronische pijn;
  • De druk verbeterd de stofwisseling;
  • Beperkt de zwelling, verlicht verkrampt weefsel;
  • Stimuleert de genezing.

 

Tape en bandage kunnen:

  • Stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden in de genezingsfase;
  • Helpen bij chronische pijn en wat vaak het geval is bij gewrichten zoals de enkel;
  • De genezing stimuleren door weefsel te comprimeren.

In de massagepraktijk wordt er gebruik gemaakt van tape en elastische kleefbandage.

Opmerking: Wanneer de tape na een uur al jeukt of irriteert, dan moet de tape voorzichtig van de huid verwijderd worden.